Øvegruppe og internationale træf

Af Pernille Plantener den
Pernille Plantener
Pernille Plantener har endnu ikke angivet en biografi
Brugeren er i øjeblikket Offline
Sep 05 i Ikke specificeret 0 Kommentarer
LivKom og tilsvarende foreninger i 4 andre lande har fået bevilget EU-midler til at gennemføre et fælles projekt under Grundtvig-programmet. Projektet består af 2 dele:
  1. 2 øvegrupper med et månedligt møde á 4 timer
  2. 4 internationale træf af nogle dages varighed, hvor vi snakker IVK og øvegrupper gennem mødeformen Open Space Technology (OST).

Projektet er netop gået i gang, og der er stadig ledige pladser i øvegrupperne, og inden for den næste måned er der åbent for at deltagere kan melde sig.


Fyn og Hovedstaden

Der bliver to grupper, som mødes hver måned frem til juni 2013. Karsten Schacht Petersen er kontaktperson for Fyn-gruppen, og Carl Plesner og undertegnede deler ansvaret for Københavnergruppen. Det er meningen, at der skal være en erfaren facilitator til stede ved hvert møde, og det kan være andre end de nævnte.

Alle er velkomne til at deltage – især vil vi gerne opmuntre mennesker, der ikke har så meget IVK-erfaring, men stort ønske om at bruge IVK i deres liv, til at melde sig. Øvegruppen er alle tiders chance for dig, der længes efter at lære og integrere IVK i din hverdag, men hidtil ikke har haft et forum at øve dig i!

De internationale møder er et åbent tilbud, som man kan vælge at tage med på. Som deltager i en projekt-øvegruppe har du mulighed for at få betalt rejse og ophold til de internationale møder. De er endnu ikke tilrettelagt, og et af dem vil evt. blive afholdt af os selv i Danmark. Projektet kan finansiere sammenlagt 12 rejser til de fire træf.


Hvorfor er det så godt at være med i en øvegruppe?

Jeg er meget varm fortaler for øvegrupper. Her kan du som ingen andre steder famle dig frem til dit eget, ikkevoldelige sprog. Du kan tage svære situationer op i et trygt forum og finde andre måder at kommunikere på. Du kan træne vanskelige samtaler før de finder sted i virkeligheden. Du kan opnå healing for psykiske ar. Og du kan få og give masser af empati. Men først og fremmest kan øvegruppen være det sted, hvor vi øver os over for hinanden, når noget pludselig provokerer, irriterer, keder eller ærgrer os.

Under dette projekt har du fordelen af at gruppen er sat i system, og der deltager en erfaren IVK-facilitator. Øvegruppen er ikke et alternativ til at gå på kursus og lære grundbegreberne, men det bedst tænkelige supplement. Det giver mulighed for et stort skridt fremad i din integration af IVK.


Hvorfor internationale træf?

Møderne på tværs af landegrænserne tjener som erfaringsudveksling. Alle deltagere er med i en øvegruppe hjemme, og det giver os en enestående mulighed for at opleve det globale IVK-fællesskab. IVK er en international, multikulturel udtryksform, og det kan være meget berigende og opløftende at mødes med folk, der taler andre sprog og opleve, at vi kan udveksle fra hjertet uanset modersmål.

Open Space Technology er en mødeform, hvor strukturen dannes af deltagerne undervejs ud fra vores interesser og behov. Det går vældig godt i spænd med IVK, og deltagelse i disse møder vil medvirke til at styrke vores kompetencer i at bruge OST som værktøj til selvorganiserede læringsprocesser.


Projekt med EU-støtte

Grundtvig-programmets formål er at understøtte livslang læring og udveksling på tværs af landegrænserne indenfor EU og visse partnerlande . Det er Oliver Wagner fra den tyske IVK- organisation Erziehungsweise (som betyder Uddannelsesmæssigt), der har formuleret projektet og opfordret bl.a. LivKoms formand Kirsten Kristensen og en række andre IVK-foreninger i EU til at være medansøgere. De andre deltagerlande er: Tyskland, Holland, Polen og Tyrkiet. På venteliste og altså mulige senere godkendte deltagere er: Slovenien, Ungarn og Storbritannien.

LivKom har fået 15.000 €, dvs. ca. 105.000 kr. til at dække udgifterne forbundet med rejser mv.


Hvad gør jeg for at være med?

Hvis du har lyst til at være med i en øvegruppe under dette projekt, så kontakt undertegnede (Pernille Plantener) snarest muligt, helst via e-mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Fortæl hvorfor du gerne vil være med, hvad din IVK-erfaring er, hvor du bor og dine kontaktoplysninger. Du behøver ikke kunne deltage i alle møder, men vi foretrækker deltagere, der vil prioritere at være med så tit de kan helt frem til sommeren 2013. Pt. er der én ledig plads i gruppen på Fyn og 5 pladser i København. Du kan også blive skrevet på venteliste.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive eller ringe til mig.

Kærlig hilsen Pernille Plantener

2543 2921 / Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Tags: Utagget
Visninger: 5681
0 bedømmelser

Trackbacks

Trackback webadresse for dette blog indlæg

Kommentarer

Log venligst ind først, for at indsende kommentarer

Nyheder

SENESTE BLOGINDLÆG

KATEGORIER

2 post(s)
1 post(s)