Viser indlæg fra Henning Jacobsen

Tragedien i Norge d. 22. juli 2011

af Henning Jacobsen
Henning Jacobsen
Henning Jacobsen har endnu ikke angivet en biografi
Brugeren er i øjeblikket Offline
Onsdag, 27 Juli 2011 Kategori Ikke specificeret 0 Kommentarer

Kære IVK-interesserede

 

På baggrund af bombeeksplosionen i Oslo og massakren på en ungdomspolitisk sommerlejr i Norge vil jeg minde om de grundlæggende behov som alle mennesker deler. Jeg tænker især på grundlæggende behov for at blive lyttet til og forstået, mærke sikkerhed, tryghed og omsorg, når mange af os vil have blandede følelser af vrede, frygt, angst, usikkerhed, sorg og smerte i den aktuelle situation.

 

Noget af det vi kan gøre i situationen, er at lytte empatisk til os selv og forbinde enhver tanke og følelse med et behov.

 

Noget andet vi kan gøre, er at tage kontakt med mennesker for at dele de tanker og følelser som måtte dukke op. Måske for at lytte empatisk til hvordan andre mennesker har det i situationen.

 

Eller vi kan være aktiv medfølende, sørgende ved at opsøge norske institutioner, fx som den norske ambassade eller Den Norske Kirke i København, for at markere sorgen, medfølelsen og for at tage vare på vores samfund som mange af os ønsker demokratisk og ikkevoldeligt.

 

Endelig vil jeg minde om grundantagelsen i IVK: Enhver form for vold er et tragisk udtryk for umødte behov.

 

Jeg ønsker jer al godt.
 
Henning Jacobsen

Tags: Utagget
Læs mere Visninger: 4155
0 bedømmelser

Tankemønstret "venner" eller "ikke-venner"

af Henning Jacobsen
Henning Jacobsen
Henning Jacobsen har endnu ikke angivet en biografi
Brugeren er i øjeblikket Offline
Tirsdag, 07 juni 2011 Kategori Generelt 1 Kommentar

Tak til alle der har bidraget til initiativet med den nye hjemmeside for at skabe fællesskab omkring IVK og gøre det muligt for mennesker over hele landet at finde hinanden fx i øvegrupper.

Samtidig ønsker jeg at værne om IVK og mig selv, og derfor vil jeg ikke gå ind i det tankemønster der går op i hvem og hvormange der er mine "venner" eller "ikke-venner". Så venligst, undlad at "tilføje" mig som din ven. Hvis du vil en kontakt med mig, vil jeg i stedet sætte pris på at du skriver til mig, fx via min hjemmeside www.sprog-der-forbinder.nu, om det du har på hjerte og vil dele med mig, og/eller med forslag til hvad vi kunne lave sammen. Varme hilsner,

Tags: Utagget
Læs mere Visninger: 3888
0 bedømmelser

Nyheder

SENESTE BLOGINDLÆG

KATEGORIER

2 post(s)
1 post(s)