FILER

Op

FREEDOM PROJECT

Skrmbillede 2011-11-15 kl. 18.48.19

 

Abstract The purpose of this study was to determine the impact of a behavioral intervention, nonviolent communication (NVC), on the development of empathic coping and communication skills in a sample of male parolees enrolled in substance abuse treatment (SAT; N ¼ 30). At the end of the 8-week intervention, results revealed a significant increase (p ¼ .01) in participants’ empathy levels. Findings also revealed the acceptability and utility of NVC training to men on parole. Results suggest that NVC training may (a) be a useful addition to substance abuse treatment programs for parolees, (b) be effective in addressing problematic coping and communication styles resulting from incarceration and criminal behavior, and (c) assist paroled individuals in building and sustaining positive social support networks.
Vores mål er at berige og styrke fængslede og tidligere fængslede ved at bibringe dem den frihed der kommer af indre fred. Dette opnås via træning i Ikkevoldelig Kommunikation (IVK) og Opmærksomhedstræning. Denne frihed sætter os i stand til at leve i harmoni og integritet med sig selv og hinanden og til at forstå det unikke bidrag vi hver især giver til fællesskabet der afventer denne gave. IVK, grundlagt af Marshall Rosenberg, transformerer splittelse skabt af tilvænnede tankemønstre og sproglige udtryksmåder til medfølende forbindelser – internt i os selv og eksternt til andre. Opmærksomhedstræning hjælper og træner os til at blive nærværende over for vores eget liv. Med opmærksomhed på vores intentioner, tanker, sprog og handlinger er vi i stand til at leve liv med bevidste valg og sammen skabe en verden der er et udtryk for vores dybeste værdier og største drømme.
Freedom Projekts pensum er baseret på undervisning af Ikkevoldelig Kommunikation (IVK) og opmærksomhedstræning. Det er udtænkt til begrebsmæssig forståelse, praktiske færdigheder og som inspiration til at anvende denne indlæring for at vi kan ændre vores liv så vi bliver i stand til at leve det efter vore dybeste værdier. Vi er ude efter udvikling på tre områder: (download dokumentet for at læse mere)

Denne projektrapport omhandler undersøgelse af, hvordan metoden Ikkevoldelig Kommunikation kan bidrage i resocialiseringsprocessen. Da jeg hørte, at man i Seattle, USA havde brugt metoden siden 1998 i fængsler, blev jeg nysgerrig efter at afprøve det samme her i Danmark. Der blev skabt kontakt til projektet, ”Freedom Project”, i USA, og en tidligere indsat derfra, nu såkaldt fredsmægler- introducerede Ikkevoldelig Kommunikation i Sønderborg arrest sammen med mig.

Basic NVC. (66.85 kB)
Kort præsentation af NVC / IVK
Vis Num 
Powered by Phoca Download

Nyheder

INSPIRATION