FIVK NYHEDSBREV Efterår/vinter 2014

faktura logo 

FIVK NYHEDSBREV

 

Efterår/vinter 2014

Rigtig god julemåned til alle med masser af nærvær og giverglæde

 

 

 

Kære Gæst,romantisk jul_0

Det er blevet koldere og mørkere. December og julerier nærmer sig. Jeg kan godt lide julen. Kristen højtid eller ej synes jeg det er genialt, at vores forfædre en gang fandt på at lægge en fest for lysets tilbagevenden midt i årets mørkeste tid, så vi har noget at glæde os til og varme sjælen ved i mørket og kulden. For mig er julen en tid med særligt fokus på nærvær og giver-glæde. Og tilbagetrækning til usynligheden i hulen ved arnen en stund, som jeg er lige ved at tro er et alment menneskeligt behov.

I FIVK har efteråret budt på øveaftener og bestyrelsesmøder. I nyhedsbrevet her kan du læse mere om de aktiviteter, vi har haft siden sidst og de nye som kommer. Læg særligt mærke til, at vi holder en TEMADAG lørdag d. 17 januar, og ny generalforsamling d. 25 april.

God fornøjelse og rigtig god jul til jer alle sammen

på bestyrelsens vegne, Gitte Kjær-Westermann (nyhedsbrevredaktør)

NYT

!!! NYE ØVEAFTENER !!! 

Øveaftenerne er en succes, og vi tilbyder dem ca. hver 6. uge. 

For at læse mere eller tilmelde dig, følg linket fivk.dk

!!! TEMA-DAG d. 17. JANUAR!!! Geske Glahn

CT Geske Glahn beriger os med en dag under temaet: Den 5. Stol, - Intention og praksis, virkelighed og dilemmaer i arbejdet med IVK

Det foregår lørdag d. 17. januar kl. 9:30-16, tid og sted: Konflikthuset på Vesterbro, Dybbølsgade 48.

For at læse mere eller tilmelde dig, følg linket fivk.dk

!!! Næste Generalforsamling d. 25. april 2015, 10-16, inkl. oplæg

Generalforsamlingen holdes i 'konfliktværstedet' i Dybbølsgade på Vesterbro, hvor også øveaftener afholdes i øjeblikket. Vi takker Kristiane og Anniliva for knofedt og lokaler hver gang :). Detaljer omkring generalforsamlingen kommer senere.

Læs løbende mere om generalforsamlingen her

Afholdte Bestyrelsesmøder siden sidst: via Skype d. 22 april og 22 oktober

Bestyrelsen har haft 2 bestyrelsesmøder siden sidste nyhedsbrev. Faste punkter på dagsordenen er altid hjemmesidens og nyhedsbrevets indhold og form, øvegruppe aftenerne og hvordan det går med dem. Vi er også på sidste bestyrelsesmøde gået i gang med planlægningen af næste generalforsamling, som bliver den 25 april. Vi har igen diskuteret girafsprog.dk's mulige fremtid og mere samarbejde på tværs mellem trænere og udbydere i Danmark. Men meldingen er, at der pt ikke er ressourcer hverken hos Liv Kom eller FIVK til at gå videre med arbejdsgrupper i forhold til at udvikle hjemmsiden. Der foreligger referater af alle møder. Du kan hente referaterne her. (Du skal være logget ind for at kunne hente)

Afholdte Øveaftener siden sidst

Onsdag d. 18 juni holdt FIVK øveaften med CT Geske Glahn som facilitator og Torsdag d. 28. august holdt FIVK øveaften med CT Gitte Kjær-Westermann som facilitator. Begge gik godt. Der kom pænt med deltagere til begge, inkl nogle nye og det var både varme og berigende aftener. Førstnævnte bød blandt andet på stoledansen. Sidstnævnte blev til både mindfulness øvelser og et danse-gulv. Og baseret på deltagernes forskellige erfaringer blev der blandt andet udvekslet omkring IVK i forhold til Coaching. Det var interessant.

Tak til deltagerne og atter engang til Anniliva og Kristiane, fordi I altid sørger for gode rammer.

Nye kurser

 Gitte Kjær-Westermann og Living Communication har lavet kompendier og Facebook side
DSC 0250

Følg med i Living Communications aktiviteter på Facebook

I forbindelse med nogle af mine kurser har jeg lavet kompendier. Det fungerer rigtig godt i undervisningen. Blandt andet fik jeg denne kommentar fra en kursist i denne uge: "Jeg er ikke den store læser. Jeg falder faktisk som regel i søvn efter 2 minutter, når jeg læser en bog. Men denne bog kan jeg ikke slippe (Living Communications: Empatisk Kommunikation med Demens ramte og deres omgivelser, red). Den går lige ind i hjertet af mit arbejde!" Det er jo godt at høre. Du er velkommen til at kigge i kompendiet via Living Communications hjemmeside: 

http://www.livingcommunication.dk/produkter/udgivelser

Gitte Brandenburg Carlsen har været i medierne og lavet ny blog:Gitte-Brandenburg-Carlsen-BW ultra-high_contrast_NC

Gitte B Carlsen har tiltrukket sig mediemæssig opmærksomhed gennem sine velsmurte artikler på sin blog: Proflexion. Det er titler som: "Lad vagterne servere kaffen på jobcentrene", og: "Synes du vi skyder budbringeren?" Læs de tankevækkende artikler og følg med i Gittes arbejde og aktuelle kurser på hendes hjemmeside her.

 

Pernille planener_fotoPernille Plantener udbyder kurser gennem sin virksomhed BusinessByHeart. 

Fred med din indre kritiker

Hører du til dem, der har en hård og uforsonlig indre dialog? Det kan lade sig gøre at få fred og tilmed blive venner med den indre kritiker. Kursus: 17.-18. januar.  Læs hele beskrivelsen her.

Gratis intro

Du kan høre mere om hvad dette kursus kan give dig d. 3. december kl. 19-20  hjemme i din stue. Pernille tilbyder et gratis Google Hangouts, som du deltager i via din computer eller smartphone. Selvom du ikke vil deltage i weekendkurset, vil du få brugbare tips med dig til at blive venner med din indre kritiker. Meld dig til introduktionen her.

Coach-uddannelse for IVK-folk

Så kommer Coaching for Transformation til Europa! Fra september 2015 kan du tage en professionel coach-uddannelse, der hviler på IVK-principper og med fokus på kulturel forståelse og social forandring. Programmet er udviklet af bl.a. IVK-træner Martha Lasley og består af i alt 140 undervisningstimer over 9 måneder, herunder 12 dages retreat i Nordtyskland, bøger og ugentlige diskussioner, 10 timers mentor coaching og eksamen. Du kan deltage i en gratis Power of Coaching-teleconference (link her) og lytte til en coaching-demonstration, eller du kan ringe til Pernille Plantener og høre nærmere. 

IVK Norge udbyder kursus med CT NVC Robert Gonzalesrobert gonzales_2013b

CT Robert Gonzales fra USA kommer til Norge i april 2015 og giver et 3-dages kursus med fokus på 'Living in Compassion'. Se her for mer information.

Fortsat Opfordring

Vi vil rigtig gerne gøre det mere synligt, hvad der er af IVK aktiviteter, projekter og erfaringer rundt omkring. Så vi har en opfordring til dig: Bruger eller deler du IVK i dit liv eller arbejde, og har en historie at fortælle om det? Så send den til os! Vi vil gerne dele små historier om FIVK aktiviteter her i nyhedsbrevet og på hjemmesiden. Send til gitte@livingcommunication.dk

CNVC - hvad sker der globalt

Inbal Kasthan er afgået ved døden. Inbal var bla. meget aktiv i forhold til IVK og børn og startede nvc.parenting, som har været berigende for manges IVK proces, inkl. denne skribent. Der er endvidere i netværket også stadig debat om CNVC bestyrelsens virke og fremtid. Der er som altid en del trænere, som annoncerer deres kurser og workshops over trænernetværket. Og der er flere trænere som beder om mental støtte over nettet til store projekter, de går ind i. Lige nu samles CT trænere over nettet for at dele reaktioner på Ferguson urolighederne i USA.

Du kan læse mere om CNVC på hjemmesiden: www.cnvc.org

 - - -
Ikke interesseret længere?
 - - -
Ikke interesseret længere?