FIVK NYHEDSBREV Vinter 2014

faktura logo 

FIVK NYHEDSBREV

Godt nytår fra FIVK!

Kære Gæst,Godt Nytaar

Velkommen til FIVK nyhedsbrev vinter 2014. Fra FIVKs bestyrelse håber vi, at du har haft nogle dejlige juledage og er kommet rigtig godt ind i det nye år. Måske har du tilmed givet dig selv nogle gode nytårsforsæt, som kan bidrage til at skabe glæde, harmoni og balance i dit liv. Og måske er det noget, vi i FIVK kan støtte op om. Vi vil i hvert fald gerne :). Læs her om de nye aktiviteter i FIVK regi i vinteren og foråret 2014. I december havde vi en super god øveaften i Kristiane Korfs lokaler på Vesterbro med rigtig pæn deltagelse. I foråret fortsætter vi naturligvis med øveaftener circa hver anden måned. Vi har snart generalforsamling igen, som vi håber på stor deltagelse til. Der har været endnu et bestyrelsesmøde, som du kan se referatet af herunder. Og så har vores forskellige certificerede trænere jo altid gang i mange kurser, ligesom der hele tiden sker noget på den globale IVK front. Læs med herunder.

Gode hilsner på bestyrelsens vegne, Gitte Kjær-Westermann (nyhedsbrevredaktør)

NYT

Bestyrelsesmøde via Skype d. 2. december 2013

Her talte vi blandt andet om omtale af andre trænere end FIVK medlemmer på hjemmesiden og i nyhedsbrevet, og vi talte om hjemmesiden, nyhedsbrevenes indhold og om temadage, øvegrupper og den kommende generalforsamling. Der er nye bestyrelsesmøder den 9 januar og 12 februar 2014. Hent referatet her. (Du skal være logget ind for at kunne hente)

Generalforsamling 2014 d. 9. marts 2014, 10-16, inkl. temadag om Enneagrammets visdom og IVK

Der vil som sædvanlig være morgenmad fra 9:30. Forslag til temadag blev diskuteret nærmere bestyrelsesmødet d 9/1, og landede på 'Enneagrammets visdom og IVK'.

3D enneagramDen gamle visdom om enneagrammet, der bygger på 9 forskellige personlighedstyper, er blevet et af nutidens mest populære systemer til selvindsigt, personlig udvikling, frigørelse fra fortidens spøgelser og opbygning af den indre personlige modenhed. Enneagrammet kan hjælpe dig med at blive klogere på din personligheds 'type', maksimere dine muligheder og blive bevidst om faldgrupper, frygt, ønsker og motivation. Vi ser på, hvor enneagrammet eventuelt kan supplere, inspirere eller provokere IVK. Bo Møller og Gitte Kjær-Westermann holder oplæg. Bagefter lægges der op til debat og udveksling blandt deltagerne.

Sted: Kristianes 'konfliktværsted' på Vesterbro, Dybbølsgade 48. Kom og vær med til at gøre dagen levende og vedlige holde livet og gejsten i FIVK. 

!!! NYE ØVEAFTENER !!! 

Onsdag 26. februar kl. 18-21, facilitator: Gitte B Carlsen, tid og sted: Konflikthuset på Vesterbro, Dybbølsgade 48, kl 18-21. Tema: deltagernes ønsker.

Onsdag 9. april kl. 18-21, facilitator: Pernille Plantener, tid og sted: Konflikthuset på Vesterbro, Dybbølsgade 48, kl 18-21. Tema: defineres senere..

Torsdag 19. juni kl. 18-21, facilitator: Gitte Kjær-Westermann, tid og sted: Konflikthuset på Vesterbro, Dybbølsgade 48, kl 18-21. Tema: defineres senere..

Tilmeld dig til ovenstående, på fivk.dk

Sidste øveaften afholdt Tirsdag d. 27. november med stor succes

Facilitatorer på aftenen var CT-IVK Gitte Kjær-Westermann. Temaet var åbent. Der kom ca 10 til øveaftenen, som blev afholdt i Kristiane Korfs 'konfliktværstedet' på Vesterbro. Det var en fin aften, hvor deltagerne først kom med ønsker til hvad de kunne tænke sig at arbejde med, hvorefter Gitte arrangerede en aften, der bestod af en blanding af lidt indsigt, små hverdags mindfulness øvelser, som støtter selvværdsættelse og indre kontakt, samt et vælger-vejleder dansegulvet. En af deltagerne har beskrevet aftenen, læs med her

Nye kurser

januar-febraur 2013_220

Gitte Kjær-Westermann og Living Communication udbyder flere kurser i foråret, blandt andet 'Det svære skole-hjem samarbejde' (København, 14-15 januar); 'Empatisk kommunikation med demente og deres omgivelser (FOA Frederiksberg, 22 januar - 4 april)'Lær at forstå, forebygge og håndtere konflikter' (København, 28-29 januar, samt FOA 4 april - 4 juni); 'Find din indre leder 2' (Oslo, 26-27 april). Gitte udbyder også en række kurser i NUUK, Grønland dette forår, samt individuelle coaching forløb og par-samtaler. Kurserne udbydes gennem FinduddannelseFOA, IVK Norge og Living Communication. Klik på linkene og læs mere om kurserne.

gitte-brandenburg-carlsenGitte Brandenburg Carlsen udbyder kurser gennem sin virksomhed Giraf4Connection. For eks:

Empatisk Kommunikation (1 dag)
Lær at håndtere egne og andres følelser konstruktivt. På dette kursus bliver du fortrolig med anerkendende og empatisk kommunikation og lærer at være nærværende i kontakten med andre, så der skabes grundlag for at fremme forståelse, udvikling og samhørighed.

Skab gode relationer
Klar og nærværende kommunikation er omdrejningspunktet for empatisk kommunikation – du får sagt, hvad du mener, uden at træde andre over tæerne. Gennem en empatisk tilgang med øget bevidsthed om behovene bag det, vi siger, kan vi skabe åbne, ærlige og konstruktive relationer. Resultatet af dialog med udgangspunkt i empatisk kommunikation er et personligt udviklende og berigende samspil og samarbejde imellem mennesker. 

 

Sted og tilmelding: TeknologiskInstitut, se mere her

Datoer: 11. marts, 5. maj eller 12. september i Tåstrup. 10. september i Århus. Tidspunkt: 9.00-16.00. Der er fuld forplejning.

NYT KURSUSFORLØB på vej: Kroppens sprog, hjernen og IVK
Forløb over 4-6 aftner i foråret i København. Kurset er for personer som har deltaget i IVK-kurser svarende til minimum 4-6 dage og som er interesseret i også at udforske kroppens sprog. Er du interesseret så send mig en mail, så vil jeg holde dig opdateret. Mail: gittebrandenburgcarlsen@gmail.com.

 

Læs iøvrigt mere om Gittes aktuelle kurser på hendes hjemmeside her.

Pernille Plantener udbyder kurser gennem sin virksomhed BusinessByHeart. Pernille Plantener

Slagelse – effektive emails 29. januar kl. 13-16.
På 3 timer præsenteres deltagerne for hvordan simple emails kan bruges som et middel til at skabe kontakt og forståelse. Ingen forudsætninger.Læs mere her.

Schweiz – to weekendworkshops i maj:
Dissolving Conflicts 3.-4. Maj. Læs mere her.

Embracing Shame and Vulnerability 24.-25. maj. Læs mere her.

Teleseminar – over telefon/ internettet begynder 17. september:

Dissolving the pain of parenthood
Healing from the pain of not being the parents we wanted to be. Læs mere her.

Læs iøvrigt mere om Pernilles aktuelle kurser på hendes hjemmeside her.

RobertGonzales

Awakening our passion - living in compassion

Robert Gonzales er en af de IVK personer, der markerer sig i det globale billede. Han kommer til Europa og holder kursus i foråret, som man stadig kan nå at tilmelde sig, så vi bringer lige oplysningen igen. Kurset fokuserer på at fordybe vores empatiske bevidsthed som middel til at leve IVK hver dag, hvert øjeblik. På kurset introduceres man til læring, som Robert Gonazles har udviklet over mange år, og som understøtter vores evne til selvindsigt, selvstøtte og empati i hverdagen i vores nære relationer. Læs mere om Robert Gonzales og kurset her.

Fortsat Opfordring

Vi vil rigtig gerne gøre det mere synligt, hvad der er af IVK aktiviteter, projekter og erfaringer rundt omkring. Så vi har en opfordring til dig: Bruger eller deler du IVK i dit liv eller arbejde, og har en historie at fortælle om det? Så send den til os! Vi vil gerne dele små historier om FIVK aktiviteter her i nyhedsbrevet og på hjemmesiden. Send til gitte@livingcommunication.dk

CNVC - hvad sker der globalt?

nvc.parenting, som er et udmærket forum for forældre, der gerne vil have empati og gode råd omkring IVK og børn, tales der lige nu om skærm-tid og hvordan begrænse det i en digitaliseret verden.

træner netværket tales der om forskning og resultater, der uderstøtter IVK. Der har været en udveksling omkring diagnosen Aspergers og evne til empati. En ny skole med fokus på IVK er startet i Tyskland. Det diskuteres om IVK eller empati træning kan gøres obligatorisk på det amerikanske skoleskema uden at det går imod IVKs ånd. Marshall Rosenbergs nominering til Nobels fredspris diskuteres også stadig. Sura Hart (forfatter til Respektfulde forældre, respektfulde børn) har været ude for en trafik ulykke i Indien, det fylder også på netværket lige nu. Der er altid en del trænere, som annoncerer deres kurser og workshops over trænernetværket. 

Du kan læse mere om CNVC på hjemmesiden: www.cnvc.org

 - - -
Ikke interesseret længere?