FIVK NYHEDSBREV Efterår 2013

faktura logo 
 

FIVK NYHEDSBREV

Hvad kunne være mere vigtigt end empati i verden?

Kære Gæst,

Velkommen til FIVK nyhedsbrev efterår 2013. Læs om de nye aktiviteter i FIVK regi i efteråret og vinteren. Vores spændende temaaftener om IVK på arbejdspladsen er lige på trapperne her i oktober, med kick off 3 oktober. I november vender vi tilbage med øvegrupper. Der har været endnu et bestyrelsesmøde, som du kan se referatet af herunder. Og så sker der som altid noget på den globale IVK front. Læs med herunder.

Gode hilsner, Gitte Kjær-Westermann (nyhedsbrevredaktør)

NYT

Bestyrelsesmøde via Skype d. 26. august

Her talte vi blandt andet igen om nyhedsbrevets indhold og om forespørgsler fra Kirsten Kristensen og Carl Plesner, om temadage og øvegrupper og hjemmeside. Der er nye bestyrelsesmøder den 21/10 samt den 2/12. Hent referatet her. (Du skal være logget ind for at kunne hente)

Øveaftenen afholdt Tirsdag d. 20.august med stor succes

Facilitatorer på aftenen var Kristiane Korf og Anniliva Lemke. Temaet var 'High-lights fra Sarah Peyton', og en guidning i arbejdet med koordinering af de to hjernehalvdele. Der kom 13-14 til øveaftenen, som blev afholdt i et lokale på Vesterbro. Anniliva holdt oplæg om Sara Payton. Det er dejligt at opleve så meget energi på at lave noget også uden om de certificerede trænere.

Nye kurser

Gitte Kjær-Westermann og Living Communication udbyder flere kurser i efteråret, blandt andet 'Det empatiske element i ledelse' (København, 25-27 september), 'Find din indre leder' (Oslo, 12-13 oktober),  'Den nødvendige kritik på arbejdspladsen' (København, 23-24 oktober og 25-26 november), 'Det svære skole-hjem samarbejde' (København, 30-31 oktober), 'Lær at forstå, forebygge og håndtere konflikter' (København, 5-6 november), 'Empatisk kommunikation med demente og deres omgivelser (FOA Frederiksberg, sept-nov)', 'IVK med børn' og individuelle coaching forløb. Kurserne udbydes gennem Finduddannelse, FOA, IVK Norge og Living Communication. Klik på linkene og læs mere om kurserne.

Gitte Brandenburg Carlsen udbyder kurser gennem sin virksomhed  Giraf4Connection. Læs mere om Gittes aktuelle kurser på hendes hjemmeside her.

Pernille Plantener udbyder kurser gennem sin virksomhed BusinessByHeart. Læs mere om Pernilles aktuelle kurser på hendes hjemmeside her.

Fortsat Opfordring

Vi vil rigtig gerne gøre det mere synligt, hvad der er af IVK aktiviteter, projekter og erfaringer rundt omkring. Så vi har en opfordring til dig: Bruger eller deler du IVK i dit liv eller arbejde, og har en historie at fortælle om det? Så send den til os! Vi vil gerne dele små historier om FIVK aktiviteter her i nyhedsbrevet og på hjemmesiden. Send til gitte@livingcommunication.dk

CNVC - hvad sker der globalt?

Lige nu diskuteres der meget, hvad man skal kalde IVK organisationer. Om det er ok at kalde dem alt muligt andet end NVC. Der kører en debat om hvorvidt følelse og emotion er det samme eller to forskellige begreber. Den har jeg deltaget i, og jeg mener, at på dansk er ordnene synonyme. Der er selvfølgelig også hele tiden udvekslinger af anbefaliner til bøger, ligesom der er flere trænere som annoncerer deres kurser og workshops over trænernetværket. Der er ved at blive udarbejdet en liste over emner, som IVK synes særligt egnet til at bidrage ind i. En sådan liste er der selvfølgelig delte meninger om.

Du kan læse mere om CNVC på hjemmesiden: www.cnvc.org

RobertGonzales

Awakening our passion - living in compassion

Robert Gonzales er en af de IVK personer, der markerer sig i det globale billede. Han kommer til Europa og holder kursus i foråret. Kurset fokuserer på at fordybe vores empatiske bevidsthed som middel til at leve IVK hver dag, hvert øjeblik. På kurset introduceres man til læring, som Robert Gonazles har udviklet over mange år, og som understøtter vores evne til selvindsigt, selvstøtte og empati i hverdagen i vores nære relationer. Læs mere om Robert Gonzales og kurset her.

 

COMING UP i FIVK

 

Temaaftener i efteråret om IVK på arbejdspladsen

Der er blevet holdt nye møder og udvekslet omkring vores temaaftener i efteråret. Link til referat af nyt møde

Datoer: 3 oktober, 10 oktober og 30 oktober, (Kl. 17-19).

Temaer: Læs mere om temaerne her:

3. oktober: Konstruktiv mødeledelse (Gitte KW): ”Vi møder os ihjel!” Sådan sagde en direktør i det kommunale til mig for nogen tid siden. Mange oplever frustration på arbejdspladsen over den tid, der forsvinder ind i møder og den måde, beslutninger ofte trumfes igennem på. Det bidrager til frustration, stress og mistrivsel på arbejdspladsen. I IVK sammenhænge  kan man omvendt opleve, at dagsordener smuldrer og energien forsvinder ind i et forsøg på at sørge for, at
alle bliver hørt. På denne workshop vil du blive introduceret til enkle redskaber, som hjælper dig med at blive en bedre mødeleder og deltager.

10. oktober: Effektive emails (Pernille): I denne workshop vil fokus være at finde ud af, hvordan en email ikke alene bærer det ønskede indhold med sig, men også bliver et middel til at skabe
eller styrke kontakten tværs gennem cyberspace.

30. oktober: At vende klagere til allierede! (Pernille): I denne workshop vil vi undersøge, hvorfor det er så ubehageligt at modtage klager, og hvad vores typiske reaktion er. Vi vil dernæst rette nysgerrigheden mod klageren og gætte på den længsel, som klagen er udtryk for. Derefter vil vi give nogle bud på hvordan vi kommer videre med både klagerens og vores egen værdighed i behold, så klageren føler sig hørt, forstået og taget alvorligt – uanset om klagen imødekommes eller ej.

Arbejdsgruppe og facilitatorer: Pernille Plantener, Gitte Kjær-Westermann, Gitte B. Carlsen.  

Øvegrupper i efteråret

27 november: Sæt kryds i kalenderen. Find tid/sted her. 

SOM ALTID

Husk at du kan købe materialer og bøger gennem FIVKs bogudsalg på hjemmesiden

Ikke interesseret længere?

 

 - - -
Ikke interesseret længere?